Volvo V60 Cross Country - Redo för äventyret - Nu som Classic

Volvo V60 Cross Country är byggd för våra förhållanden. Med 65 mm extra markfrigång och rejäla hjul tar den dig dit du vill. Samtidigt är väghållningen minst lika bra som hos systermodellen Volvo V60. Resultatet är en bil som fungerar precis lika bra på sommartorra kurviga vägar som den gör på en gropig grusväg full av snö.

Klarar tuffa utmaningar. Markfrigången är på hela 201 mm vilket är 65 mm högre än för Volvo V60. Hjulen är också stora med högre profil för att säkert ta sig fram även på riktigt dåliga vägar.

Aktiv helljusreglering. Du behöver inte längre hålla koll på när du ska växla mellan hel- och halvljus. Aktiv helljusreglering reagerar automatiskt på mötande trafik och bländar av.

Park Assist Pilot. Park Assist parkerar din bil åt dig. Funktionen mäter upp om parkeringsfickan är tillräckligt stor och tar därefter över styrningen för att hjälpa dig parkera bilen.

Adaptiv fartkontroll. Med den adaptiva farthållaren behöver du inte ständigt anpassa hastigheten efter framförvarande fordon som kör långsammare. Du kan njuta av en mer avslappnad och säker resa.

Fyrhjulsdrift. Hill Descent Control-funktionen gör att du kör och backar säkert och enkelt i branta backar, speciellt vid halt väglag eller andra svåra vägförhållanden.

Markfrigång. Upplev känslan av verklig kontroll och få dina passagerare att känna sig trygga och säkra även vid körning på dåliga vägar och vid svåra vägförhållanden.

Robust design. Åk vart och var du vill med äkta cross-country-köregenskaper, integrerade i bilens praktiska och robusta design.

Fjädring och kontroll. Med torque vectoring kan du uppleva utmärkt komfort under körning, kombinerat med enastående köregenskaper och väghållning på alla underlag.

Sensus Connect. Bluetooth, bredband samt ingångar för USB och ljud gör att du verkligen kan hålla dig uppkopplad var du än befinner dig.

Sensus Navigation. Med Sensus kopplar du enkelt upp dig mot din digitala värld. Sensus är enkelt att använda och gör att du kan behålla uppmärksamheten på vägen.

Premium Sound. Ljudsystemet använder sig av spetsteknik som består av en ventilerad subwoofer som är integrerad i chassit och en diskanthögtalare som är monterad på instrumentbrädans ovansida.

Volvo On Call. Styr din bil med en knapptryckning med vår nödsituations- och spårningsservice med tillhörande app, som gör livet lite enklare.

Sportig komfort. Förarstolen är din kontakt med vägen. Sportlädersätena i Volvo V60 Cross Country ger kroppen så perfekt stöd och komfort att du kan köra länge. I kurvor och över krön håller stolarna dig perfekt på plats med maximal vägkänsla.

Fyra motoralternativ. Nya Volvo V60 Cross Country finns med fyra olika motoralternativ, alla tillverkade av Volvo i Skövde. Med dieselmotorerna D3 och D4 med manuell växellåda blir bilen miljöklassad. D4 AWD med 190 hk och AWD fyrhjulsdrift ger bilen en fantastisk framkomlighet. För dig som föredrar bensin finns nya fyrcylindriga T5 på hela 245 hk som kombinerar makalösa prestanda med låg bränsleförbrukning.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.