Volvo On Call - Du har bilen i mobilen!

Volvo On Call är ett inbyggt assistanssystem och en genialisk smart mobil-app som gör att du alltid har kontakt med din Volvo. Lås eller lås upp dörrarna. Kolla bränslenivån eller starta värmaren - Du kan kontrollera din volvo var du än befinner dig.

Med Volvo on Call funktionen kan du exempelvis göra följande:

* Lokalisera bilen. Bilens position visas på en karta. Det finns också en digital kompass som pekar föraren i rätt riktning. Vid behov kan bilens tuta och blinkers aktiveras för att underlätta letandet. 

* Fjärrlåsa dörrarna. Status för samtliga dörrar och fönster visas. Föraren kan låsa och låsa upp bilen med en tryckning på pekskärmen. 

* Fjärrstarta värmaren. Om bilen är utrustad med en parkeringsvärmare kan den startas eller programmeras via mobilappen. 

* Kontrollera bilens instrumentpanel. Den här funktionen ger föraren tillgång till en mängd information: bränslenivå, återstående räckvidd med befintlig tank, genomsnittlig bränsleförbrukning, genomsnittshastighet, avläsning av väg- och trippmätare. 

* Göra en kontroll av bilen. Mobilappen gör en "hälsoundersökning" på bilen och visar information om glödlampor, bromsvätska, kylvätska, oljenivå och oljetryck i motorn. 

* Få körjournal. Detaljerade uppgifter om varje resa under de senaste 40 dagarna kan laddas ner och sparas. Det finns också möjlighet att ta fram uppgifterna som en Excelfil, perfekt för den som har tjänstebil. 

* Se fordonsinformation. Basdata om bilen som modell, registreringsnummer och VIN-nummer är lätt tillgänglig.

Volvo On Call är också en integrerad SOS- och vägassistansservice som ger dig direktkontakt med en hjälpcentral om du skulle vara i behov av det. Vid en kollision då en krockkudde eller bältessträckare aktiveras, skickar systemet automatiskt larm till Volvo on Call - centret. Professionell hjälppersonal sänder ambulans och polis till den exakta plats du befinner dig på. De försöker även få kontakt med dig via den integrerade telefonen - och hjälper dig att hålla dig lugn tills hjälpen är framme.

Är du med om en nödsituation trycker du på SOS knappen på mittkonsolen som ger dig direktkontakt till en operatör hos Volvo on Call, som omedelbart ser till att lotsa - ambulans, polis eller annan hjälp - till dig.

Volvo on Calls kundtjänst larmas om din bil försöker stjälas. Volvo on Call är således också ett stöldlarm.

Denna nya generation av Volvo On Call omfattar fortfarande alla säkerhets- och trygghetsfunktioner som ingick i första generationen. Volvo On Call - spännande, praktisk och sensationell.