Nya Ford EcoBoost-motor - Kraftfull och bränslesnål

Fords 1,0-liters EcoBoost-motor vinner International Engine of the Year 2016 – för femte året i rad!

Motorn är framröstad utifrån dess köregenskaper, prestanda, pris och enastående teknologi. Den trecylindriga motorn blev utsedd av en panel bestående av 65 motorjournalister från 31 länder.

– Vår 1,0-liters EcoBoost-motor har förändrat spelplanen för små motorer. Trots att det är många som försöker följa våra fotspår, så är vi kvar i toppen och tar hem International Engine of the Year för femte året i rad. Det är utifrån denna innovationsanda som vi nu går vidare för att utveckla våra mindre diesel-motorer till att bli såväl renare som mer kraftfulla, säger Joe Bakaj, Produktutvecklare Ford Europa.

Hela elva Ford-modeller – Fiesta, EcoSport, B-MAX, Focus, C-MAX, Grand C-MAX, Tourneo och Transit Connect, Tourneo och Transit Courier samt Mondeo, som alla finns tillgängliga i Europa – är utrustade med den prisbelönade 1,0-liters Ecoboost-motorn.

För en EcoBoostmotor är varje droppe bensin värdefull. Så värdefull att den reducerar bränslekonsumtionen och kraftigt kan minska CO2-utsläppen – till låga 99 g/km. Detaljerade specifikationer för bränslekonsumtion och CO2-utsläpp hittar du på modellsidorna som listas längre ner. Direktinsprutningen hjälper EcoBoostmotorn att uppnå de otroliga siffrorna. En precis avvägd, ihoppressad mängd bränsle injiceras direkt in i förbränningskammaren. Detta innovativa och effektiva sätt att använda bränsle på innebär att EcoBoostmotorer har ett slimmat förbränningsläge där endast ett minimum av bränsle går åt när man följer anvisade hastigheter.

EcoBoostmotorns turboaggregat levererar kraft som vida överstiger motorns storlek. Turbon använder avgaser, som vanligtvis går till spillo, för att driva mer komprimerad luft till motorn och ge en enorm boost till effekten. 1.0 EcoBoost kan leverera imponerande prestanda upp till 140 hästkrafter, lika mycket som en äldre, tyngre 1.6-liters bensinmotor.

Turbon ger också ett stort register av vridmoment (effekten som gör att hjulen roterar). Vilket gör EcoBoostmotorerna väldigt flexibla på öppna vägar eftersom färre växlingar behövs. Den rörliga kamaxeln hjälper till att generera höga vridmoment, även på låga varv, med bibehållen toppeffekt. Eller för att uttrycka det enklare: Du får direkt responsiv kraft när du behöver accelerera – som när du ska köra om en långsam lastbil.

Upptäck våra EcoBoostbilar. Den prisbelönta 1.0 EcoBoostmotorn finns med 100 hk, 125 hk och 140 hk. Den har fått sällskap av 1.5-, 1.6- och 2.0-liters EcoBoostmotorer som sitter i prestandabilarna nya Mustang och Focus RS. 1.0 EcoBoost används också till våra Fiesta rallybilar världen över, medan 1.6 ger kraft åt vår F4.

Läs mera på ford.se eller kom via oss på Varvsvägen 1 i Mariehamn för provkörning!