Nya Ford Fiesta ST - Prestanda värdig en racerbana

Kraftfull design, sänkt chassi och ett emblem som skvallrar om att Fiesta ST inte är någon vanlig vardagsbil.

Nya Ford Fiesta ST. Aggressiv styling, sportfjädring och det där emblemet – det är tydligt att detta inte är en vanlig bil. Det är en Fiesta ST.

Med 182 PS, 0-62 på 6,9 sekunder, 240 Nm vridmoment från 1 600-5 000 rpm och en topphastighet på 220 km/h (begränsad) ifrågasätter man inte Fiestans prestanda. Lägg därtill överlägsen teknik, hög komfort och gott om utrymme så har du en bil som både är bantestad och redo för vägen.

Hög prestanda: precisionsstyrning.

Kraften är inte mycket värd utan kontroll. Och varje aspekt av Fiesta ST är utformad och konstruerad för att ge dig denna kontroll. Sportfjädring i racingstil ger både en dynamisk och bekväm åkning. Denna konfiguration sänker chassiet och flyttar tyngdpunkten närmare vägen för mer exakt kurvtagning.
Det här förstärks ytterligare tack vare sofistikerade system som elektronisk vridmomentfördelning. Bilen är dessutom utrustad med elektrisk servostyrning (EPAS) för enkel manövrering och körning. Kompakt, smidig och pigg. Njut för fullt av Fiesta ST-körupplevelsen bakom ratten.

Kompromisslös prestanda och effektivitet.

En fyrcylindrig EcoBoost-bensinmotor på 1,6 liter, kombinerar turboladdning, en dubbel oberoende variabel teknik för kamtidsstyrning och direkt bränsleinsprutning under högt tryck. Resultatet: 182 PS, 0-62 km/h på bara 6,9 sekunder och en toppfart på 220 km/h. EcoBoosts revolutionerande teknik existerar i en kompakt och lätt ram med aluminiumkomponenter som hjälper till att minska vikten. Det här medför i sin tur överraskande bränsleekonomi på upp till 0,5 l/mil (kombinerad)* och koldioxidutsläpp på bara 138 g/km.och prestanda, liksom dess olika säkerhetssystem.