Nya Ford Focus RS - Kompromisslös stil. Kraftlös prestanda

Nya Focus RS med en 2,3-liters EcoBoost-motor imponerar. Med 350 hk och en topphastighet på 266 km/h sprintar den 0-100 km/h på 4,7 s. 

Den avancerade prestandatekniken inkluderar fyrhjulsdrift, startkontroll och valbara körlägen. 

Bilens design och form talar för sig själva.

Maximal kurvtagningskontroll.

Ford Performance-fyrhjulsdrift (AWD) med dynamisk vridmomentsfördelning ger en sidoacceleration på över 1 g men också enastående väggrepp och precisionsstyrning i kurvorna. Systemet har två eldrivna kopplingspaket som hjälper till att balansera motorns vridmoment mellan de främre hjulen för att passa såväl vägunderlag som körförhållanden. Och tack vare den här intelligenta tekniken kan du dessutom kontrollera överstyrning vid körning på racerbanan.

Avancerad teknik med EcoBoost 2,3-liters motor.

EcoBoost 2,3-liters motor har revolutionerande teknik med direkt bränsleinsprutning, dubbel variabel kamaxelinställning och turboladdare med dubbelt aggregat. Den är speciellt justerad och kalibrerad för nya Focus RS, vilket ger en maxkapacitet på 350 hk och ett maximalt vridmoment på 440 Nm (470 Nm med overboost). Den utmärkta känsligheten på låga varv matchas av en kraftfull dragkraft i mellanregistret. Högsta varvtal vid obelastad motor ligger på 6 800 rpm.