• Adaptiv farthållare
  • Lane Keeping Aid
  • Aktiv parkeringshjälp

Nya Ford Kuga - som FWD eller AWD

Var nyfikenheten än är för dig, kommer nya Kuga att ta dig dit med stil och komfort. EcoBoost 1,5-liters bensinmotor matchar effekt och följsamhet med enastående bränsleeffektivitet och låga koldioxidutsläpp. Den avancerade SYNC 3-tekniken stimulerar din äventyrskänsla genom att visa restauranger och vad som är på gång i ditt närområde. Och med smart teknik, som intelligent fyrhjulsdrift och parkeringshjälpen, Active Park Assist, kan nya Kuga göra varje bilresa till en ren nöjestur.

En starkare närvaro på vägarna. Den fräcka nya grillen skvallrar om nya Kugas tålighet och kapacitet. Detsamma kan sägas om motorhuvens bredare välvda mittparti som antingen täcker en kraftfull, turboladdad och bensindriven EcoBoost-motor på 1,5 liter eller en 2,0 TDCI-dieselmotor. Kugans böljande former är en omisskännlig del av Fords designfilosofi, som samtidigt har ett praktiskt syfte: Den förbättrar faktiskt bilens prestanda med 3 %.

En parkeringsbroms som styrs med en enkel knapptryckning. Med den nya smarta elektroniska parkeringsbromsen, Electronic Parking Brake, blir den traditionella parkeringsbromsen historia. Du kan nu enkelt och säkert aktivera parkeringsbromsen genom att trycka på en knapp i mittpanelen. Förutom att skapa extra plats, gör den här funktionen livet lite enklare och minskar behovet att justera bromsen vid serviceintervaller.

Smartare än vanlig fyrhjulsdrift. Det intelligenta fyrhjulsdriftsystemet, Intelligent All-Wheel Drive, övervakar körförhållandena konstant. Medan det gör det, avgör det hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs och finjusterar sig själv efter de rådande förhållandena. Oavsett väglaget är vått, torrt eller halt skickar det extra kraft till den främre och bakre drivaxeln när det behövs, vilket ger exceptionell styrförmåga i alla situationer. Vid låga hastigheter förbättrar systemet dragkraften. Om framdäcken exempelvis befinner sig på ett isigt underlag kommer extra dragkraft att skickas till de bakre däcken där det behövs. Och eftersom systemet bara aktiveras vid behov, sparar det bränsle under mindre krävande körförhållanden.

Nu på svenska – SYNC 3. SYNC 3 är vårt mest avancerade infotainmentsystem hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android Auto för att visa din smartmobildata på pekskärmen. Dessutom har SYNC 3 stöd för röststyrning på svenska.