Bilglas & Stenskottsreparation

Ibland händer det - du får ett stenskott i vindrutan. Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt för att undvika att fukt tränger in och förstör glaset eller spricker vidare. Så kom snarst till oss så hjälper vi dig då vi utför stenskottsreparationer. Om stenskottet blir till en spricka, vilket inverkar negativt på din säkerhet, är det dags att byta vindrutan.

Har du fått repor i någon ruta, kom till oss för expertutlåtande då vi kan bedöma om ett byte eller en reparation är aktuell. Visste du att du kan förebygga förekomsten av repor genom att regelbundet byta ut torkarbladen? Du hittar naturligtvis produkter för att underhålla rutorna, samt original  vindrutetorkarblad i vår reservdels- och tillbehörschop.

Självklart kan vi byta bilens alla glasdelar. Självrisk som du betalar hos oss, beror på dina försäkringsvillkor.

En stenskottsreparation tar vi genast hand om. Du betalar vanligtvis ingen självrisk för dessa reparationer, utan vi håller kontakten med ditt försäkringsbolag.

Vid ett vindrutsbyte behöver vi boka en tid med dig. Ett vindrutsbyte påbörjas kl 8 och du kan hämta bilen samma dag från kl 16.

Vi har promenadavstånd till stan, busshållsplats utanför och du kan även låna vår cykel under tiden.

Den avancerade vindrutan.

Sedan många år tillbaka använder vi vindrutan som en integrerad del av bilens kaross. Med specialmetoder limmas rutan fast och blir en viktig del av bilens hållfasthet. Betydligt nyare är att vi placerar ett antal sensorer i toppen av vindrutan, framför innerbackspegeln. Bland annat sitter lasern för City Safety autobroms här. Här kan också finnas kamera, ljussensor och radar, beroende på vilken Volvomodell du har. Därför är vindrutans kvalitet och skick helt avgörande för bilens funktion och säkerhet. Volvo Original vindruta garanterar funktionen, förutsatt att den monterats enligt korrekta metoder. Bland annat måste den kalibreras, eftersom ett vinkelfel på några grader kan äventyra systemens funktion.

Ring vår tidsbokning på tel +35818525301 så hjälper vi dig!