Kamremsbyte - En brusten kamrem kan kosta dig en motor

En kamrem eller kamkedja driver kamaxeln i motorn.

Kamremmen är en slitagedel och det är viktigt att byta kamremmen vid de intervaller som importören och vi rekommenderar. Ett kamremsbyte skall göras efter antal körda km eller antal år, vilket som inträffar först, men rekommendationerna kan även ha förändrats gentemot vad som står i din instruktionsbok. (Vänligen notera att det är rekommendationer och inte en garanti att kamremmen håller enligt rekommenderad bytesintervall då hållbarheten för kamrem exempelvis även påverkas av "körstil"). I samband med ett kamremsbyte byts även spännrulle/löprulle och även vattenpumpen bytes samtidigt på endel märken och modeller.

Om du inte gör kamremsbyte, riskerar du att remmen plötsligt går sönder eller hoppar över. Då brukar ventilerna i topplocket krocka med kolvarna. Ofta blir resultatet rena motormassakern. En annan orsak till problem kan vara att kamremmens spännrullar går sönder. Hursom kan ett haveri bli riktigt kostsamt.

Ett kamremsbyte är inget du bör göra själv, utan det skall du överlämna till vår erfarna och utbildade mekaniker. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har du inte kompetensen riskerar du att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet.

Kostnaden för ett kamremsbyte är beroende på märke och modell. Vi använder originaldelar, vilka är tillverkade, utprovade och testade på din bil.

Vi är utbildade. Vi är erfarna. Vi är noggranna. Vi har verktygen. Vi använder originaldelar. Vi är prisvärda!

Vi gör gärna kamremsbytet på just din Ford, Volvo eller Renault.

Välkommen att ringa oss på +35818525301 för bokning.

Mariehamns Motorcompany - Din auktoriserade märkesverkstaden nära dig.