Volvo Drive-E - Innovationer för renare körning

Tänk om du kunde kombinera kraft, effektivitet och en överlägsen körupplevelse med miljövänlig körning?

Vår nya generation Drive-E-drivlinor har gjort precis detta – så att du kan njuta av en hisnande färd ute på landsvägen, men med mycket mindre bränsle och lägre utsläpp. Och det tar inte slut där. Drive-E är ett heltäckande engagemang för hållbarhet. Allt från våra bilars material till våra fabriker är skapat med miljövänlighet i åtanke.

Drivlinor. Kraftfull, kompakt och effektiv. I våra nya Drive-E-drivlinor kombineras den låga bränsleförbrukningen och de låga utsläppen hos en fyrcylindrig motor med köregenskaperna och prestandan hos en sex- eller åttacylindrig.

Laddhybrider. Bättre för dig. Bättre för jorden. I vår dieselladdhybrid och vår Twin Engine-laddhybrid med bensinmotor väljer du vilken körupplevelse du vill ha. Det är enkelt att växla mellan olika körlägen och välja vilken kraft du behöver.

Cleanzone. En frisk fläkt. CleanZone är vårt sätt att bry oss om mikromiljön inne i din bil. Volvo erbjuder ett invändigt luftkvalitetssystem som kontrollerar om insugsluften är förorenad och stänger ventilerna om det behövs. Ett filter med aktivt kol skyddar dig från skadliga gaser och obehagliga lukter, så att du kan andas in och ut, frisk och glad.

Miljö. Skapa en hållbar framtid. På Volvo gör vi ingenting utan att tänka på hur det påverkar vår miljö i det långa loppet. Därför skapar vi bränslesnåla bilar, driver renare fabriker och minimerar dessutom vår totala miljöpåverkan genom att använda 85 % återvinningsbart material i varje bil.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.

Läs mera på volvocars.com eller besök oss på Varvsvägen 1 i Mariehamn så berättar vi mera!