Volvo Intellisafe - Nydanande säkerhet, varje dag

Vår vision: Att ingen ska skadas allvarligt eller omkomma i en ny Volvo efter 2020.

Så allvarligt tar vi det här med säkerhet. Från funktioner som stöttar dig medan du kör, till funktioner som hjälper till att förebygga olyckor och skyddar dig ifall du hamnar i en – IntelliSafe är till för att du ska få ett bekvämare och tryggare vardagsliv, oavsett vart du kör.

Stödja och förebygga. Gör vardagskörningen lite trevligare. Vi har förenklat körupplevelsen. Nu är det ännu enklare att köra dit du och vägen vill. Luta dig tillbaka och njut av färden.

City Safety. Ta kontrollen när du är i stan. City Safety assisterar vid plötsliga inbromsningar. Bromsarna förbereds för snabbare respons, eller bromsar automatiskt om du inte hinner.

Skyddar gångtrafikanter. Funktionen för detektering av gångtrafikanter registrerar personer utanför fordonet och hjälper dig att undvika olyckor. Den bromsar också åt dig om det skulle behövas.

Skyddar cyklister. Om en cyklist vinglar ut framför bilen så tänds ljuset på vindrutan. Om det behövs så bromsar bilen också åt dig.

Kollisionsvarning. Forward Collision Warning avläser föremål upp till 150 m framför bilen. Om en olycka är överhängande så varnas du, och bromsarna förbereds för snabb inbromsning.

Skydda. Säkerhet åt alla håll. Oväntade saker kan hända på vägen. Därför har vi vidtagit åtgärder som skyddar dig maximalt om olyckan är framme.

Autopilot. Färdas renare, säkrare och lugnare. På Volvo Cars är självkörande bilar inte bara science fiction. Snart kommer din Volvo att kunna styra, accelerera och bromsa själv på vägen mot målet – så att du kan ägna dig åt det du vill.

Adaptiv farthållare. Adaptive Cruise Control (ACC) håller bilen på tillräckligt avstånd från bilen framför dig. Gör körningen mycket mer avslappnad, särskilt i långsam stadstrafik.

360-graderskamera. Få en överblick över bilen och se hinder i alla riktningar. Parkera och manövrera med lätthet i trånga utrymmen.

Aktivt helljus. Tänk att få slippa blända av på natten. Aktivt helljus registrerar automatiskt andra fordon, gångtrafikanter och cyklister och bländar tillfälligt av.

Parkeringsassistans. Lämna över parkeringen till oss. Aktivera parkeringsassistansen, kör upp till fickan och släpp ratten. Bilen styr sig själv och säger till när du ska bromsa.

Döda vinkeln-information. Byt fil i förvissning om att du har full koll på bilarna runt dig, tack vare radarsensorer som varnar när det behövs.

Stanna kvar i körfältet. Om bilen börjar avvika från körfältet så aktiveras Lane Keeping Aid och leder dig tillbaka. Samtidigt avges vibrationer som håller dig på alerten.

Krockkudde för fotgängare. Volvo är först med en krockkudde för gångtrafikanter. Den utlöses automatiskt och täcker vindrutan. Kollisionen dämpas. Eftersom en säker bil ska skydda både de som sitter i och de som är utanför.

Säkerhetsbälten. Vi uppfann trepunktsbältet 1959 och det är fortfarande den bästa säkerhetsfunktion vi har. Nu sträcks våra säkerhetsbälten automatiskt inom några millisekunder efter en kollision.

Starkare konstruktion. Våra säkerhetsburar, som är tillverkade av superhållfast borstål och lättviktsstål, motstår kollisionskraft och fördelar samtidigt energin för att bidra till att skydda dig.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.

Läs mera på volvocars.com eller besök oss på Varvsvägen 1 i Mariehamn så berättar vi mera!