Volvo Laddhybrider - Minska ditt avtryck

Volvos populära laddhybrider Twin Engine T8 och T8 D6, samt T8 D5 är laddhybrider som både har förbränningsmotor och elmotor med laddningsbara batterier. T8 har bensinmotor och D6 samt D5 har dieselmotor. Volvos laddhybrider är fantastiska bilar. I en och samma bil får du en elbil, en prestandabil, kraftfull dragbil och inte minst en säker och bekväm familjebil.

Volvo V60 laddhybrid. Volvo V60 D5 Twin Engine släpper bara ut 48 g CO2/km. Men det betyder inte att du behöver kompromissa. Tvärtom faktiskt. I en och samma bil får du en elbil, en kraftfull prestandabil och inte minst en säker och bekväm familjebil.

Volvo Twin Engine. Volvos Twin Engine kombinerar en förbränningsmotor som driver framhjulen med en elmotor till bakhjulen. Elmotorn får sin kraft ur en batteribank som i V60 ligger under bagaget och i XC90 i kardantunneln. Batterierna laddar du i ett vägguttag, eller i en speciell laddstation.
Volvo V60 finns i två modeller med dieseldriven förbränningsmotor, D5 och D6. Volvo XC90 T8 kombinerar eldriften med bensinmotor.

Det finns ett läge som passar all körning.

Hybrid-läge. I Hybridläget används både elmotorn och förbränningsmotorn för att ge den bästa kombinationen av prestanda, bränsleförbrukning och komfort.
Pure-läge. Med Pure får du ren eldrift. Perfekt i stadskörning, pendling och andra kortare resor. Ingen bränsleförbrukning, inga utsläpp och nästan helt tyst.
Power-läge. Maximal kraft från både förbrännings- och elmotor får du med Power-läget. Mycket hög prestanda och dessutom fyrhjulsdrift.
Save-läge. Med Save sparas batterikapacitet. Användbart om du på en längre resa vet att du behöver eldrift mot slutet.
AWD-läge. Med AWD-läge har du konstant fyrhjulsdrift. Användbart vid drag, halt väglag.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.