Volvo Miljöbilar

Maximal valfrihet. Volvo har ett unikt utbud av miljöbilar. Du behöver inte kompromissa när det gäller storlek, prestanda, bränsleförbrukning eller val av växellåda. Vilken miljöbil du väljer beror på dina behov och önskemål.

Laddhybrid. Volvo XC90 Twin Engine T8 samt V60 Twin Engine D6 och D5 är laddhybrider som både har förbränningsmotor och elmotor med laddningsbara batterier. XC90 T8 har bensinmotor och V60 D6 samt D5 dieselmotorer. Volvos laddhybrider är fantastiska bilar. I en och samma bil får du en elbil, en prestandabil, kraftfull dragbil och inte minst en säker och bekväm familjebil.

Diesel. Volvo V40, V60, V60 Cross Country, S60, XC60, S90 och V90. Volvo är den enda biltillverkaren som erbjuder dieseldrivna miljöbilar i alla storlekar. De nya Drive-E-motorerna kombinerar kraft och effekt med mycket låg bränsleförbrukning. Till exempel så har Volvo V40 D2 med manuell växellåda en utsläppsnivå från bara 82 g/km, lägst i storleksklassen. Till flera av modellerna kan du även välja automatlåda.

Bi-fuel (gas- och bensindrift) Volvo V60 och V90. Bi-fuel-bilarna är miljöbilar där du tankar med både fordonsgas och bensin i separata tankar. Kör du på fordonsgas reduceras klimatpåverkan med 48 % och med biogas reducerar du miljöbilens klimatpåverkan med hela 72 % jämfört med bensin. Nya Bi-Fuel motorn T5 är en verklig prestandamaskin med turbo och en effekt på hela 254 hk.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.

Läs mera på volvocars.com  eller kom in till oss på Varvsvägen 1 i Mariehamn så berättar vi mera!