Volvo Omtanke

Volvo - Bilar för människor som bryr sig om andra människor.

90 år har vi byggt bilar för människor som bryr sig om andra människor. Det finns ett ord som beskriver vår inställning kring hur vi konstruerar bilar. Ett ord som på en och samma gång betyder omsorg, hänsyn och, inte minst, att tänka om. Ordet är “Omtanke”. Man skulle kunna kalla det ett sätt att tänka. Vi kallar det vår företagsstrategi.

Håkan Samuelsson | VD Volvo Cars:
Vår vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020”.
”År 2025 ska våra kunder få tillbaka en veckas tid per år genom våra bilar och tjänster.”  
”År 2025 ska en miljon elektrifierade Volvobilar rulla på våra gator.”

Smarta laddhybrider. Volvo Twin Engine ger dig prestanda, mycket låg bränsleförbrukning och även möjligheten att köra bilen helt och hållet elektriskt. I många fall sköta din dagliga pendling bara med eldrift. Alla Volvo Twin Engine kombinerar förbränningsmotor med laddbar elmotor och uppfyller kraven för Supemiljöbilspremie. Twin Engine fin ns som V60, V90, S90, nya XC60 och XC90.

City Safety med aktiv styrhjälp. Den nya generation City Safety hjälper föraren att styra undan för att undvika kollision med ett hinder framför bilen. I farter upp till 50 km/h bromsar bilen automatiskt och från 50 till 100 km/h aktiveras även aktiv styrhjälp. Funktionen är standard i nya XC60 och 90-bilarna modellår 2018.

Vår vision är att bli världens mest framåtsträvande och eftertraktade premiumbilmärke. Och vi tror att vår globala framgång kommer att drivas av att göra livet mindre komplicerat för människor samtidigt som vi stärker vårt engagemang för säkerhet, kvalitet och miljö.