Volvo Polestar - Med racing i varje detalj

Ända ner på detaljnivå är Volvo S60 och V60 Polestar byggda med DNA från racing. Chassi, bromsar, motor och kraftöverföring har alla unika och specialutvecklade komponenter som lyfter bilens prestanda.

Motor. Den raka sexcylindriga Volvomotorn är optimerad av Polestar. Här har man använt 20 års erfarenhet av banracing till att ta fram en kraftfull motor. Sex cylindrar på rad med 3 liters cylindervolym är grunden. Avancerad bränsleinsprutning, twin-scroll turbo och fullflödes avgassystem ger en effekt på 350 hk och ett massivt vridmoment på 500 Nm från 2800-4750 v/min. Du har direkt respons vid alla varvtal och 0-100 går på 4,9 sekunder.

Design. Volvo S60 och V60 är två körmaskiner med mycket hög prestanda. Men, de fungerar också som pendlarbilar, på fjällsemestern och att använda varje dag året runt. Körbarheten är lika bra på alla väglag och med vinterhjul kan en trist januarimorgon bli något alldeles extra det med. Komforten är av högsta Volvoklass med mycket bekväma sportstolar. Säkerheten är självklart också maximal med bland annat det omfattande Driver Supportpaketet som standard.

Väghållning. Med 80 % styvare fjädrar, dämpare från Öhlins och 20-tumsfälgar med 245/35 däck svarar bilen direkt och distinkt.

Avancerad växellåda. Sexstegad automatlåda som du antingen kan ha i automatläge eller så växlar du själv med paddlar. Allt kalibrerat med motorns karaktär.

Bromskraft. Brembobromsar med sexkolvsok ger tillsammans med fälgar och däck optimala bromsegenskaper. Kraftfullt och pålitligt.

Läs mera på volvocars.com eller kom in till oss på Varvsvägen 1 i Mariehamn så berättar vi mera!