Volvo S90 - Lyx och design i harmoni

Volvo S90/V90 är årets bil i Finland 2017!

Det enkla är det sköna. Bilens formspråk visar den svenska versionen av modern lyx. Naturmaterial från den skandinaviska naturen har vävts samman med prestige och precision. Det är lyx och design i harmoni.

Förarens bil. Att det här är förarens bil märks redan innan du startat motorn. Instrumentpanel och mittkonsol är tydligt vinklade mot dig och ger perfekt överblick. Och efter flera timmar bakom ratten märker du att förarstolen håller dig  fräsch och alert. Interiör och körupplevelse samverkar perfekt. Kvalitet och detaljkänsla är tydlig överallt i nya Volvo S90. Från de noga utvalda trädetaljerna till den diskreta konturlinjen på motorhuven. Varje detalj visar prov på hantverkskunnande.

Innovationer med fokus på människan. Världsledande säkerhet är självklart och ett resultat av Volvo-ingenjörernas kreativitet och uppfinningsrikedom.

City safety. Nya Volvo S90 upptäcker bilar, fotgängare, cyklister och – som en världsnyhet – även djur som du riskerar att köra på. Bilen varnar dig, och om du inte bromsar gör bilen det åt dig – även i mörker.

Världsunik säkerhetsfunktion. Volvo Cars världsnyhet, Lane Keeping Aid med aktiv styrhjälp, känner av om bilen är på väg att korsa vägmarkeringarna och köra av vägen. Systemet griper in och styr bilen tillbaka mot säker mark.

Aktiv säkerhet. Det finns tillfällen då en hjälpande hand i körningen gör att du kan koppla av mer och känner dig tryggare. Den adaptiva farthållaren håller automatiskt den förinställda hastigheten eller avståndet till bilen framför dig. Systemet korrigerar även styrningen mjukt så att bilen håller sig inom filmarkeringarna.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.

S90 R-Design.

Du kan få din nya S90 i R-Design version med effektivt sportchassi för bästa möjliga väghållning.
R-Design betyder unika dekorlister med kolfiberliknande finnish, speciell R-Design-ratt, skålade sportstolar, sportigare pedaler och speciella mattor. Belysningspaketet är dessutom förändrat för att markera R-Design-detaljerna på insidan. Exteriört finner du en förändrad frontspoiler med lite aggressivare utseende, grill med tunna, horisontala ribbor, mattsilverlackade ytterbackspeglar och detlajer i svart pianolack både i fronten och baktill.

Se Volvocars för senaste nytt om Nya Volvo S90