Volvo Sponsring och event

Vasaloppet. Volvo har varit marknadsledande i 57 års obruten följd och är överlägset största bilmärke i Sverige. Idag har Volvo en marknadsandel på omkring 20 procent och 2014 såldes hela 62 000 nya Volvobilar i Sverige. Volvo har sedan många år tillbaka ett engagemang som samarbetspartner till Sälen och Volvo är med sin komfort och säkerhet en perfekt bil på fjällsemestern. Precis som Vasaloppet har vi en stolt och stark tradition i Sverige och vi är mycket glada att vara sponsor till dessa fantastiska arrangemang.

Läs mera om Vasaloppet

Segling. Volvo är sedan många år tillbaka engagerat inom segling. Vi är samarbetspartner till Svenska Seglarförbundet, Stena Match Cup, ÅF Offshore race och tillsammans med AB Volvo driver vi världsomseglingen Volvo Ocean Race. 

Läs mera om Volvo Ocean Race

STCC. Tillsammans med vår partner Polestar är Volvo ett av de mest framgångsrika teamen inom Swedish Touring Car Championship (STCC). Thed Björk vann serien 2014 och kör även denna säsong i Volvoteamet för att försvara titeln. 

Läs mera om STCC

Fotboll. Alla våra landslag i fotboll: damer, herrar, U21 m.fl, ligger svenska folket varmt om hjärtat. Volvo Car Sverige är stolt sponsor av Svenska Fotbollförbundet och all deras verksamhet. 

Läs mera om Fotboll

Sälen. I många år har Sälen varit Volvos egen vinterort och kopplingen är helt naturlig, till Sälen reser man i bil. Volvo Showroom vid Sälfjällstorget visar nya modeller och bjuder på aktiviteter för barnen. Besökare kan provköra nya Volvobilar på flera platser på fjället. I tre olika Volvo XC Camp kan besökarna vila, grilla sin egen mat och delta i flera olika aktiviteter. 

Läs mera om Volvo i Sälen

Golf. Volvo World Golf Challenge har utvecklats till en världsledande tävling för klubbgolfare. En internationell tävling som börjar på hemmaplan och kulminerar i den årliga världsfinalen, där dina golfdrömmar kan bli verklighet.

Läs mer om Volvo World Golf Challenge

Sveriges Olympiska Kommitté. Som samarbetspartner till SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, är Volvo Car Sverige aktivt på många sätt. Vi stöder verksamheten och vi levererar även bilar till ledare och aktiva. 

Läs mer om Sveriges Olympiska Kommitté

Childhood. Alla barn har rätt till sin barndom. World Childhood Foundation arbetar för att förhindra att barn utsätts för övergrepp eller exploatering. Volvo Car Sverige är samarbetspartner till Childhood och bland annat får stiftelsen pengar för varje såld ny Volvobil som säljs i Sverige. 

Läs mer om World Childhood Foundation

Way Out West. Musikfestivalen Way Out West i Göteborg är en av Sveriges ledande musikfestivaler. Volvo Car Sverige är partner till Way Out West och här förstärker det vi gör i vår marknadskommunikation – satsar på svensk musik!

Under festivalen transporterar ett antal Volvobilar artister och VIP-gäster.

Läs mer om Way Out West

Di Gasell. Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen i landet till Gaseller. På Gasellträffar över hela landet träffas företagare för att inspireras och knyta värdefulla kontakter. Volvo Car Sverige är en stolt partner.

Läs mer om Di Gasell