Volvo V40 Classic

Volvo V40, nu som Classic modell, är en lyxig modell som hedrar Volvos 90-åriga historia. Den är en kombination av distinkt skandinavisk design och pigga köregenskaper, som glädjer dig på alla dina färder. Volvos breda urval av motorer och en utrustning på toppnivå säkerställer högsta möjliga körupplevelse både i stadstrafik och på landsvägen. I modellserien finns också Volvo V40 Cross Country, även den säljs nu som Classic.
Classicmodellen
innebär att den är välutrustad redan från början.

LED-strålkastare. Volvo V40 har fått T-formade strålkastare, "Tors hammare", som ger bilen en tydlig profil helt i linje med den nya generationen Volvobilar.

Ny grill. Den nya grillen ger bilen en mer upprätt front samtidigt som den behåller sin karaktär.

Brett urval av fälgar. Ett urval attraktiva aluminiumhjul ger ett modernt utseende, helt i linje med Volvos nya design.

Nya lacker. Fem nya lacker matchar perfekt nya Volvo V40. Denim Blue ger en modern twist åt en klassisk Volvofärg.

Volvo On Call. Ökar din säkerhet med SOS-funktionen samtidigt som den gör ditt billiv enklare när du kan kontrollera din bil med en app.

Adaptiv farthållare. Den adaptiva farthållaren med köassistent gör körning i tät stadstrafik enkel och säker. Bilen anpassar automatiskt farten efter övrig trafik.

Drive-E-motorer.  Drive-E-motorerna tillsammans med avancerade växellådor ger en kombination av prestanda, låg bränsleförbrukning och låga utsläpp.

Sensus Connect. Bluetooth, bredband samt ingångar för USB och ljud gör att du verkligen kan hålla dig uppkopplad var du än befinner dig.

Dynamisk väghållning. Volvo V40 är utvecklad för att ge körglädje varje gång du sitter bakom ratten. Distinkt och med kvicka reaktioner passar den perfekt i stadstrafik och på landsväg.

Ljus och luftig kupé. City Weave-tyget i klädseln förstärker den Skandinaviska känslan. Tillvalet panoramatak  ger dig fantastisk ljus och tymd i kupén. Öppet eller stängt får du en direktkontakt med naturen utanför. 

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.

*Full pott i Euro NCAP - 5 sjärnor och det bästa resultat någonsin i sin klass!