Volvo V40 Cross Country Classic

Volvo V40 Cross Country, nu som Classicmodell, är en lyxig modell som hedrar Volvos 90-åriga historia. Den är en kombination av distinkt skandinavisk design och pigga köregenskaper, som glädjer dig på alla dina färder. Volvos breda urval av motorer och en utrustning på toppnivå säkerställer högsta möjliga körupplevelse både i stadstrafik och på landsvägen. I modellserien finns också Volvo V40.

Ny grill. Den nya grillen ger bilen en mer upprätt front samtidigt som den behåller sin karaktär.

Hjuldesign. Ett urval attraktiva aluminiumhjul ger ett modernt utseende, helt i linje med Volvos nya design.

Nya lacker. Fyra nya lacker matchar perfekt den nya Volvo V40 Cross Country. Luminous Sand är en lack som även finns till våra större modeller och som ger en exklusiv känsla.

LED-strålkastare. Volvo V40 Cross Country har fått T-formade strålkastare, "Tors hammare", som ger bilen en tydlig profil helt i linje med den nya generationen Volvobilar.

Dynamisk väghållning. Förbättrad markfrigång och AWD fyrhjulsdrift ger säker körning och mycket god framkomlighet

Volvo On Call. Ökar din säkerhet med SOS-funktionen samtidigt som den gör ditt billiv enklare när du kan kontrollera din bil med en app.

Adaptiv farthållare. Den adaptiva farthållaren med köassistent gör körning i tät stadstrafik enkel och säker. Bilen anpassar automatiskt farten efter övrig trafik.

Drive-E-motorer. Drive-E-motorerna tillsammans med avancerade växellådor ger en kombination av prestanda, låg bränsleförbrukning och låga utsläpp.

Sensus Connect. Bluetooth, bredband samt ingångar för USB och ljud gör att du verkligen kan hålla dig uppkopplad var du än befinner dig.

Ljus och luftig kupé. Kupén är ljus och luftig, speciellt med tillvalet panoramatak som ger dig fantastisk ljus och tymd i kupén. Öppet eller stängt får du en direktkontakt med naturen utanför. 

Med läcker design och härlig körglädje fungerar Volvo V40 Cross Country perfekt i både vardagen och äventyret.

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.