Volvo V90 Cross Country - Bilen som tar dig dit du vill

Följ med på äventyret. Island är en verklig utmaning för bil och förare. Väder, vindar och vägar ställer stora krav. Volvo V90 Cross Country är väl förberedd med ordentlig markfrigång, AWD fyrhjulsdrift och robusta hjul. 

Robust design. Cross Country-egenskaperna finns i varje del av bilen. Främre hasplåt och breddade hjulhus (som du kan få färgmatchade) är klassiska designelement. Ökad markfrigång, väl tilltagna hjul och fyrhjulsdrift ger bilen vägegenskaper som matchar designen.

Hemma på alla vägar. V90 Cross Country är byggd för att klara alla typer av vägar och underlag. Du kan enkelt välja det körläge som bästa passar de aktuella körförhållandena: Comfort, Eco, Off-road eller Indivudual. Det sistnämnda läget ger dig möjlighet att helt anpassa körinställningarna. 

"You can't live at all, unless you can live fully now" Alan Watts – 1959.

Vid en viss punkt i livet gjorde du ett val. Kanske utan att tänka på det. När du valde karriären och valde bort det där andra du brukade älska att göra. Du är långt ifrån ensam. För världen är full av surfare som blivit direktörer. Skidåkare som blivit advokater. Flugfiskare som blivit läkare. Och bergsklättrare som blivit ingenjörer. Men måste man verkligen välja? Nya Volvo V90 Cross Country är ett bevis på motsatsen. Genom att kombinera överlägsen komfort, design och säkerhet med vägegenskaper för riktigt tuffa förhållanden har vi skapat en bil som passar på alla vägar, oavsett väglag. Och vart de än tar dig. Så nu är det upp till dig. Att leva fullt ut.

Klassiska material, avancerad teknik:

- En fristad. Den rymliga, ljusa kupén kännetecknas av skandinavisk design. En plats där lyx och teknik förhöjer känslan ytterligare under färden och gör livet enklare.

- Kom närmare musiken. Genom att bygga upp en perfekt ljudbild ger det förstklassiga ljudsystemet från Bowers & Wilkins en enastående känsla av närvaro när du lyssnar på din favoritmusik.

- Andas lite lättare. Med CleanZone blir luften i kupén renare än utomhusluften. Systemet filtrerar partiklar och lukter och stänger luftventilerna om utsläppsnivåerna utanför bilen stiger.

- En kupé fylld av ljus. Upplev en kupé som fullkomligen flödar av naturligt ljus. Panoramataket sträcker sig från framstolarna till baksätet och bidrar till att öka ljusinsläppet och den luftiga känslan.

- Alltid uppkopplad. Volvo On Call kopplar upp dig och din Volvo mot världen och låter dig styra bilen via mobiltelefonen. Allt från start av kupévärmaren så att bilen redan är uppvärmd när du sätter dig i den, till att skapa en WiFi-hotspot.

- Blixtsnabba reflexer. City Safety är din andrepilot, som varnar dig för faror och hjälper dig att undvika olyckor genom att bromsa åt dig vid behov. Systemet kan automatiskt upptäcka fotgängare, cyklister och större djur.

- Hitta rätt. Ta dig till din destination snabbt och enkelt med Sensus Navigation som vägvisare. Uppkopplad, mänsklig och naturlig – Sensus ser till att du hela tiden ligger steget före och guidar dig rätt.

- En andrepilot vid behov. Pilot Assist gör resorna enklare och mer avslappnande. Det korrigerar styrningen för att se till att bilen håller sig innanför filmarkeringarna, i farter upp till motorvägshastighet.

Läs mera: http://www.volvocars.com/se/bilar/modeller/v90-cross-country och Bygg Din Volvo

Välkommen till oss på Varvsvägen 1 för mera info. Vi ses!