Volvo XC90 - Med en harmonisk design och stilren lyx, säkerhet på en helt ny nivå och högsta komfort för alla passagerare.

Volvo XC90 är Volvos lyxigaste bil någonsin. På alla plan! Det är lyx byggd på svensk humanism. Lyx med hjärta. Med den här bilen tar vi ett stort kliv in i framtiden genom att gå tillbaka till våra rötter. På så sätt är det här inte bara en ny bil. Det är också lanseringen av ett nytt Volvo. Ett Volvo för människor som bryr sig om andra människor.

Nya Volvo XC90 har bla.a fått följande utmärkelser:

- 2016 North American Truck of the year
- 2016 Motor Trend SUV of the Year
- SUV of the Year at the UK Car of the Year Awards 2016

Volvo XC90. Med en harmonisk design och stilren lyx, säkerhet på en helt ny nivå och högsta komfort för alla passagerare.

Känsla för detaljer och hantverksskicklighet. Alla element samverkar i harmoni. Framställda av exklusiva material – som mjukt läder och vackert ådrat trä. Med unika detaljer som en växelspak i kristall och ventilerade stolar fram – inspirerade av den mänskliga kroppens egen form, med massagefunktioner och elmanövrerat svankstöd, inställbart i fyra riktningar.

Intelligent kraft med inga kompromisser. Vi har gjort nya XC90 både kraftfullare och miljövänligare. Den förklarar vårt mantra: du behöver inte offra kraft och superb körbarhet för att få en bränslesnål bil med låga koldioxidutsläpp. Med olika körlägen som Comfort och Off Road, för alla humör och all slags terräng.

Säkerhet på en ny nivå. XC90 vore ingen Volvo om inte säkerheten var absolut världsledande. Typiskt för Volvo är att krocksäkerheten är anpassad också för att inte skada mindre och lägre bilar. Den aktiva säkerheten innehåller en mängd aktiva förarstöd. Nya City Safety är inkopplat i alla hastigheter, dag som natt, och hjälper dig undvika eller lindra kollisioner med andra bilar, fotgängare och cyklister. En världsnyhet är att det även ingriper i korsningar.

Innovativ förarmiljö. Istället för knappar har du den stora pekskärmen där du enkelt pekar på det du vill justera. Skärmen anpassar sig sedan automatiskt efter dina val och sorterar informationen logiskt. Bilen förstår också röstkommandon. Säg ”jag fryser” så höjs kupétemperaturen en grad. Coolt va?

Kraftfull, kompakt och effektiv. ”Vi ville ha höga prestanda till XC90, men samtidigt riktigt låga utsläpp. Då kunde vi inte göra som alla andra. Vi utvecklade istället själva en motorfamilj med kompakta fyrcylindriga Drive-E motorer som vi bygger i Skövde”. T8 är dessutom kompletterad av en elmotor och laddningsbara batterier. Vilket alternativ du än väljer får du all prestanda du behöver och en bränsleförbrukning som är behagligt låg.

Högsta komfort. Volvos stolar är världsberömda och du har aldrig suttit bättre än i nya XC90. Även i andra sätesraden sitter tre stolar med individuella justeringsmöjligheter. Klimatanläggning med fyra zoner gör resan ännu bekvämare..

Ljudupplevelse i världsklass. Med Premium Sound förvandlas bilen till en rullande ljudanläggning av absolut världsklass. 1400 watt och 19 högtalare från Bowers & Wilkins fyller varje del av kupén med perfekt kvalitet. Du kan också välja ljudbild, bland annat en kopia av upplevelsen i Göteborgs Konserthus.

Läs mera: Bygg Din Volvo och http://www.volvocars.com/se/bilar/modeller/xc90

Våra innovationer.

Allt vi gör är format efter människor. Alla innovationer har som mål att förenkla och förbättra ditt liv. Vi är extra nöjda över framstegen inom effektiv kraft, anslutbarhet och säkerhet. Tankesättet i dessa områden kallar vi: Drive-E, Sensus och IntelliSafe.